2012. március 22., csütörtök

take the lead

#movie: Vezet a ritmus
Valljuk be őszintén, nem tudnak már újat mutatni nekünk a hollywoodi zenés szórakoztató filmek közt.
Apáca showt kevernek Step Upal, Dirty Dancinget az Osztály Vigyázzal. Egy kaptafára megy az összes, nem tudják levakarni. A történet sokszor hasonló, a cél ugyan az. DE mégis mind 'más egy picit' és a legfontosabb h élvezet őket nézni. Persze már amelyiket.
Ez a film azért volt 'más egy picit' mert benne van korunk jóöreg spanyol szexistene, (aki a South Parkban felfújva nyomja. Catherine Zeta-Jones oldalán pedig zorróálarcban) grrrr ..szóval a csodálatos: Antonio Banderas. Na nem a legjobb szerepe szerintem, de mindig tisztelettel csüng szemünk rajta.
És hát van egy pici ebből is abból is. A sztori megint csak az h a bácsi jóirányba szeretné terelgetni az elburjánzott gettó osztály életét. A problémás fiatalokét, akikről már mindenki lemondott. Életük katasztrófa, bandaháborúk és alkoholista szülők veszik őket körül. De Pierre küzd értük. Táncot tanít nekik. Méghozzá szalontáncot. Először megy a hipihop szájhúzás, majd természetesen nagy nehezen beleszeretnek az egészbe és meg sem állnak a versenyig. Aztán szurkolunk nekik h a vérprofik közt ők nyerjenek, hisz nekik nagy szükségük van a díjra.
Merthogy ezt mindig eljátszák ezeknél a filmeknél. Pár hét alatt profi szintre tornázza magát a varázslattal hintett csapatka. Hát persze.
De végülis ezért olyan értékes a mondandója mindnek. Álmok, Kitartás, Küzdelem. Kell ez nekünk. Ezenfelül humorérzéke és stílusa is van a filmnek.
Szerettem. Muszáj volt végignézni, merthogy a táncos filmeknek nem tudok ellenállni.
Persze a Piszkos táncok és a Hölgyválasz marad az örök.
De most jöjjön ebből egy kis ízelítő. Azt hiszem sejtitek mit linkelek:

tangó.. és azért ezt, mert hát igaz h a "szukafiúk"-tangótól a végén el- meg vissza mentem, de ez közelebb áll azért a szabályos tánchoz. Antonio pedig #hnnng

1 megjegyzés:

Spacemaid írta...

Valljuk be töredelmesen: A felfújatós Antonio verzió nem tudja így dobálni a lányokat és a sármindex is mélyen a béka feneke alatt leledzik. Éljen az élő Antonio és azt hiszem befizetek erre a múvira!