2012. március 6., kedd

Tintin

#movie: Tintin kalandjai (2011)

szent szatyor!
(Felmegyek tumblira képért a bejegyzésemhez, erre mit talál az ember lánya a harmadik tintin tagelt posztnál? Tintin/Haddock kapitány slash fanartot.. a pornulós fajtábul'.. - bár igazán minőségi volt, de.. - de
ez olyan mintha a gyertyafényes-rózsaillatú első randi után megerőszakolnának.. én még erre nem tudok továbblépni. várjatok már.. nadekérem)

Eszméletlen jó kis animációs kaland. Csodálatos animációs képivilággal, amiben kényelmesen hátra dől gyermeki képzeletünk. Színes és nagyszabású. Ebben a lélegzetelállító ritmusban szaladunk.
A történetbe mondjuk még elviseltem volna egy kis kakaót. Bár nem mondanám laposnak, mindenképp jól szórakoztam minden percében.
A foxterrier kutyus és az ikerrendőrök a kedvenceim. Na meg az iszákos oroszlán természetű Haddock kapitány. Tintin pedig gyerekkorunk megtestesítője.
Pár részt láttam a meséből szombat reggelente. és képregény is akadt már párszor kezembe, de nekem ez a másfél órás filmecske most igazán megalapozta Tintin iránti szeretetem.
A kaland olyan kis Indiana Jones hangulatú. Bumm bele a világba, úgy hogy még azt sem vesszük észre ha néha fejbekólintanak és elrabolnak a rejtély kellős közepén.
Tintin éhezi a kalandot. ifjú újságíró, aki rögtön szimatot fog. Most egy régi elsüllyedt hajó körül gyülekeznek a kérdések. Megindul a kincskeresősdi, és Haddock kapitány lehet a kulcs, akivel véletlenül akadt össze Tintin a menekülése közben.
 
érdekesség:
Hergé a képregény atyja a halála előtt azt mondta, h ha egyszer megfilmesítik Tintin-t akkor Steven Spielbergnek örülne a leginkább.
Ő mellé Steven Moffat és Peter Jackson is csatlakozott a készítők csapatába. És igazán szép munkát végeztek. A szereplők karakterhűek, a jelenetek pedig mintha a képregénykockákból keltek volna életre.

Nincsenek megjegyzések: