2011. május 16., hétfő

Gaiman-land

Neil Gaiman.. Tim Burton egy eltitkolt ikertestvére.. #ájknuit :D
eddig olvasni még csak a Temetőkönyv-et olvastam tőle, de annak is tipikusan olyan Burton világa szaga volt..
Látni a Coraline és a titkos ajtó feldolgozást láttam.. a denevérkutyákkal, az óriásbogarakkal és a gomblátószögű világnézettel (sorry) ami mögött ott lapul a szerteágazó társadalom kritika.. az álomvilág - és a valóság stabil talaja közt egyensúlyozva.. hmmmmm.. és az a légkör.. mint egy igazi Burton alkotás.
jajj nem hasonlítgatom. de nagyon jó kis horror-"meséket" ír a csodálatos Gaiman úr.
A stopmotion technikával meg egyébként is lelehet venni a magamfajtát a lábáról(pláne ha ugyan az rendezi mint a Karácsonyi Lidércnyomást: Henry Selick). Nézzétek meg a Coralinet ha még nem tettétek!
Tehát Neil Gaiman.
Egy csodálatos-"beteg" fantáziával megáldott isten. Hálisten.
Aki (mellesleg nagy DW fan és) írt egy epizódot a Doctor Who-ba is.
Egy nagyon nagyon hűűűűű epizódot. Nagyon ínyenc egy rész volt. Mindig könyökrágva várjuk ha vmi ősibe piszkálnak a karmaikkal az aktuális rendezők. Mert nagy a felelősség. Hozzáírni vmi új réteget az alap maghoz úgy h az megállja a helyét az egész DW-történelemben, és h azután a jövőben se legyen keresztbe senkinek. Nehéz. Mindig. De mi ezért nyáladzunk általában.
És most mosolyogva nyáladzottunk. Én legalábbis.
Szóval. Végre megismerkedhettünk a TARDISszal, az öreglánnyal (egy idő/űr-hajóval) akit nagyon régen elrabolt a Doktor, szimplán kölcsönvételi szándékkal. Most kiderült h oda vissza volt a dolog, a TARDIS is kölcsönvette ezt az Időlordot, a Doktort h végre "univerzumot" lásson. :)
De mivel Doktor hajléktalan lett időközben, az egyetlen dolog a TARDISa maradt. Csodás kalandokat éltek át azóta. Az állandó két utazó. Téren és Időn át. Doktor simogatja babusgatja. TARDIS meg mindig oda viszi ahová az öreg időlord-úr kívánja.. kivéve amikor nem. "i always took you where you needed to go"
Doktor általában becézgeti is "You sexy thing." mikor kettesben vannak. Doctor/TARDIS ship <3 :D
És most végre annyi idő után beszélhettek is egymással.. "and i searching for a word, a sad word".. Az egéritatós epizódok egyik csinos kellemes darabja. 11es Doktor sírása pedig kaparászta a lelkeket bőven.
PhotobucketA TARDIS-evő bolygó temetői látványképe igazi Gaimanfííling. A két varrot emböckével együtt.
A TARDIS-testéről meg mindig Helena jutott eszembe. Jó jó a ruha miatt is :D. De mert a színésznő is nagyon jó. Nevet ide: Suranne Jones ..(basszus ő a Single Fatherből Sarah????? *piroshomlok,esettáll*)
És jó érzés volt újra látni a 9es-10eske karnáció TARDISbelsőjét. (Ami nekem örök kedvenc :))
Az pedig hogy itt is kapcsolódnak a régi évadokhoz.. hmmmmm
csodás epizód volt.. <3 TARDIS!!! Sexy! SHE.. the TARDIS..awwww :))))))))
Photobucket
#sorozat: Doctor who S6E4 - The Doctor's Wife
Nagynagy fav epizód! [5/5]

2 megjegyzés:

Truzsu írta...

Az egyik kedvenc sorozatom! :)
örülök ennek a cikknek!

Mina írta...

én örülök h elolvastad ;)) whovian-ölelés :)