2011. május 8., vasárnap

Sherlock Holmes (bíbíszí)

Imádom Doylet és Brettet..
Aztán ..Imádom Guy Ritchiet és Rubber Ducky Jr.-t, meg a viktoriánus amerikai-megálmodású angliát, a zseniális kicsi-a-bors-de-erős TerenceHill életérzésű Sherlockot, meg a tökéletes-arisztokrata JudeLaw féle Watsont..
De hazudik aki azt mondja h az angolok kezében nem mutat jobban a Sherlock feldolgozás téma. Ők értenek ehhez. Az atmoszféra körüllengi a nemzetet. Az övék. És nem kell neki a hollywoodi szájszag.
Mert hát Ritchie és az amcsi csapata eléggé másképp nyúlt a dologhoz, (mint sokak szerint kellett volna.) de én szeretem azt a filmet és megfogom nézni a következő részét is (igen Downey miatt is(!) :)).
Na de most Moffatnál a gyeplő:
A csodálatos Steven Moffat-nál. Aki kb felkerült a felhőim közé ahol Tim Burtonnel, Nolannal, Chaplinnel, Kubrickkal meg a többi isteneimmel teázgatnak Wonderland teraszán ..szóval elég annyi h értő kezekbe került a sorozat. A lehető legjobba. Moff "agyjátéka" már a Doctor Whoban is lehengerlő volt (és jelenleg is észleljük idegeinkkel az S6-ban). Aztán most a Sherlockban is lubickolhat szabadon. Mert h a Sherlock sztorik annál jobbak minél agytekertebb megoldás vezet az eszelős bűnözőkhöz. És abban bízhatunk h mindenképp elvezet oda.
Sherlock Holmes: ez a beépített-winchester-fejű zseni mindenkiről tud mindent, már az első találkozáskor megfejti a relytéjt Ki is vagy te pontosan. és lelkiismeretfurdolás nélkül az arcodba dörgöli azt. Antiszociális. Nem ad mások véleményére. Magát felsőbbrendűnek tartja, veszélyes Fura fazon. néha fontosabb egy egy relytéj mint bármi más maga körül. Watson mégis csodálattal néz rá. Hamar barátok lesznek. Sherlock is tiszteli Watson véleményét. Épp ezért egy levakarhatatlan angyalka lesz a jobb válla felett, aki jó hatással van rá.
Photobucket
Az egyik leg összetettebb karakter(páros). Hisz mit ér Holmes Watson nélkül? És a kapcsulatuk egy csipet "szexuális" vonzalom nélkül vagy a sokak szerinti belemagyarázása nélkül.. (sorry.. belekönyököltem a slash témába még régebben. XD) és van náluk megfelelőbb párosítás a folytonos előjáték deffiníciójára? Értsük is ezt bárhogy, de a kapcsolatuk már megér egy filmet. :D
Benedict Cumberbatch mint Sherlock, egy picit fiatalnak tűnhet ránézésre. De annál kiválóbb színész. Viszont a mély orgánuma annyira furcsa volt nekem eleinte. Nagyon nehezen szoktam meg h az az Ő hangja. Pedig nagyon kellemes ám. SŐT! *párpercesfangörlpislogás*

(Jelenleg a legszexibb-és egyben legkellemesebb férfihangok dobogósai: Alan Rickman, Szabó P. Szilveszter, David Tennant, Kulka János és most Benedict...... legyetek áldva!)
A pár hosszú-perces "tüzijáték a méhemben" típusú jutyúbkalandozás után megyünk is tovább. :D :P
Martin Freeman, a drága jó. nagyon jó Watson. Pont megfelelő, imádom. Lestrade felügyelő és Mrs.Hudson is nagyon eltalált. Mark Mycroft <3 (ő is ír *.* DW-t is *.*.. o.O) . A rosszfiúk pedig még mindig bekattant pszichopaták, akik nem hagyják unatkozni a törvény őreit.
Ez a Sherlock köztünk él. Itt az internet és az okostelefonok korában. Ahol lovaskocsik helyett taxik járnak, pipa helyett nikotintapaszokkal van tele Sherlock karja, és a rendőrség is egy fokkal felkészültebb.. (fánkokból mindenképp). Mégis, annyira áttudták csempészni az egész Sherlock világa féle nyomozós légkört h le a kalappal. Sherlock Holmes a 21.században is megállja a helyét. Vigyáz ránk.. vagy legalábbis jót szórakozik.
Eddig 3 részes. De már forgatják a következő évadot. Amit sajnos ősszel látunk leghamarabb.

..De most komolyan mondjátok h még senki nem fordította le a feliratot ehhez az 5*os sorozathoz? Én legalábbis csak angolt találtam.
Ha van rá igény eskü nekiülök és befejezem. csak az a baj h nem tudok magyarul. XD (..de legvégső esetben..!! merthogy vannak akik sokkal jobban értenek ehhez) ..bár nekem nincs olyan h rossz felirat. én már annak is örültem régebben ha olyat találtam h minden második szó le volt benne fordítva. Már azért lábtsók járt. :D És arról nem is beszélve h tisztelem az összes emböckét akik feliratokat készítenek. Ha ők nincsenek nagyon elszigetelt kis népség lennénk, amilyen naprakész tv-adóink vannak. Már arra verik a nyálukat ha 1-2 már félig lefutott agyonünnepelt amcsi sorozatot elénk dobnak a tvben. Aztán nagyritkán pár értékes cuccot még benyomnak a legnézhetetlenebb időpontokban.. Tisztelet a kivételnek!
Photobucket

(edit: felirat a kommenteknél (is)! köszi Valkonak! rossz helyen kerestem)

2 megjegyzés:

valko2 írta...

hallod. vanfelirat http://hosszupuskasub.com/download.php?file=0021321.rar Köszönjük Cooper19-nek

Mina írta...

mondtam én h én vagyok béna XD ..köszi a feliratot! valszeg azért nem találtam mert Sherlock Holmes-ként kerestem Sherlock helyett *piroshomlok* :P