2011. március 2., szerda

42 - egerek - és törölköző

DONT PANIC!
#Könyv: Douglas Adams -
Galaxis útikalauz stopposoknak

"Földlakók figyelem! Amint azt nyilván önök is
tudják, a Galaxis külső területeinek fejlesztését célzó tervek megkövetelik, hogy hiperűr-bekötőutat építsünk az önök Naprendszerén keresztül. Sajnálatos módon az önök bolygólya egyike azoknak, melyek szanálásra kerülnek. A folyamat két földi percnél valamivel kevesebbet vesz igénybe. Köszönöm a figyelmüket."Ha előállna az a módfelett kellemetlen helyzet, hogy valamely bolygót - jóllehet kozmikus érdekből - lebontanak alólunk, még kapóra jöhet a GALAXIS Útikalauz stopposoknak című kézikönyv. segít eligazodni. Főleg, ha betartjuk a mottóját. Így hangzik: NE ESS PÁNIKBA!"

..már az első pár oldal után szerelembe estem vele.. az abszurd humor és a valószínűtlen dolgok egész galaxisnyi keveréke egy kis Pángalaktikus-gégepukkasztóval nyakonöntve..
A szerző úgy adagolja a hülyeségeket elénk, h minél messzebre megy, mi annál jobban elhisszük neki az egészet.
Olyan helyzetbe kerül főhősünk amibe legtöbbünk egy pillanat alatt beleőszülne.. ezekhez képest a mindennapos hétköznapi vészhelyzetek egy egészen új nézőpontba kerülnek..
Kiderül h a mi létezésünk csupán egy megrendelt kísérlet, h a galaxis további lakói megkaphassák a nagy kérdésre a VÁLASZt.. vagy a válaszra a nagy KÉRDÉSt. (Bölcs Elme jól beszopatja a népet XD)
Jajj.. ennyi.. IMÁDOM.. :DDD Ezt mindenkinek el kell olvasnia! ;)

idézetek:
"Fontos és közismert tény, hogy a látszat olykor csal. Például a Földön az ember mindig szentül hitte, hogy intelligensebb a delfinnél, mivel oly sok mindent elért: feltalálta a kereket, New Yorkot, a háborút, egyebeket, mialatt a delfinek csak vidáman lubickoltak. A delfinek ezzel szemben azt hitték, hogy sokkal intelligensebbek az embernél - pontosan a fenti okok miatt."
"Az orvosom szerint eltorzult a közszolgálati mirigyem és kétoldali erkölcssorvadásom van és fel vagyok mentve az univerzum-megmentések alól"
"Ez Ford szerint egyike volt a legérthetetlenebb emberi dolgoknak: az a szokás, hogy a legnyilvánvalóbb dolgokat leszögezik és ismételgetik, például: "Szép napunk van", vagy "Maga nagyon magas", vagy “Ó, kedvesem, harminc láb mélyre zuhantál, jól vagy?" A jelenség magyarázatára Ford kidolgozott egy elméletet. Eszerint az emberi lények szája összenő, ha nem járatják. Néhány hónapi megfigyelés és megfontolás eredményeképp elvetette ezt az elméletet, és újabbal állt elő. Eszerint ha az emberek nem járatják a szájukat, akkor az agyuk kezd dolgozni."
"Ford! - mondta. - Végtelen sok majom van odakint, és meg akarják beszélni velünk azt a Hamlet szövegkönyvet, amit kidolgoztak!"
"A cserép petúnia érdekes módon csupán egyvalamire gondolt esés közben: Ó, nem, többé ne! Sokanúgy vélik, ha pontosan ismernénk, miért éppen ezt gondolta a cserép petúnia, akkor sokkal többet tudnánk a világegyetem természetéről, mint így."
"Negyvenkettő - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel."


itten' vannak még.. mert az egész könyvet átlehetne másolni XD
(kis technikai komplikáció megoldása után falom is a többi részt tovább.. Allons-y! :))

Nincsenek megjegyzések: