2011. február 28., hétfő

Álommanók olaszmelója

Eredet:
mielőtt bele merülnénk az egészbe... "emlékszel rá h hogyan kerültél ide?"
Ha nem: vagy seggrészegen ültél a gép elé.. vagy mi a francért álmodsz pont rólam? ..perverz!
:P jólvan abbahagytam.. tsók és písz ;)

egy kis személyes dolog a kritika előtt: (amit elsősorban orvosoknak ajánlok :P)
azon gondolkodok h ezt a fillmet nekem moziban nézni 'katarzis' lett volna.
és itt most nem a film minőségére gondolok, hanem a katarzis szószerinti értelmére. arra h nekem a mozizással kapcsolatban, mint mozi élménnyel: "a beülök a nagy képernyő elé, baráttal, a sok ember közt, a rengeteg szék egyikére, belemélyedni egy másik világba, ami megelevenül előttem arra a pár órára.. a film vége azaz a felébredés olyan minha a 2es szintre jönnék ki.. mintha azt álmodnám h éppen álmodom az egészet.. mintha tudnám h ebből még felébredek. a 3as szintre..
aztán beletelik 5-10 percbe mire rájövök h ez a valóság, h itt ülök a mozi büféjében, a maradék pattogatott kukoricával a kezemben. és elmosódott kép csupán h hogyan kászálódtam ki idáig a teremből.
ez nálam mindig így van.. és nem! nem ment agyamra a film.. nem szoktam moziba alkoholot vinni.. és nem béleltfalú szobából szabadultam..
Ez az egész akkor jutott eszembe mikor a cast lista pörgött a monitoromon..
rettentően bele tudok merülni egy egy filmbe.. és nem muszáj feltétlenül csodajónak lennie annak.. egyszerűen csak mélyen beleesek abba a világba amit elém tárnak.
Aztán utána meg Alíznak fáj a popsija.
kb ennyiről lehet szó..
van még így vki? vagy forduljak orvoshoz? :D

a film jellemzése:
fennséges, ügyesen kidolgozott, agygabalyodott történet.
aki ismer tudja h imádom az ilyen filmeket. de hát ezzel most nem vagyok egyedül, mert épp ezekben a pillantokban osztogatják ki a filmnek az aranyszobrocskákat..
Azt kell mondjam, meg van az évtizedünk Mátrix utódja. méltó utódja!
A sztori egy labirintus.. nagyon oda kell figyelni h kövessük a szálat, az álomsipka rojtját.. és ha sikerül elkapnunk akkor egy látványos és izgalmas akciófilmet kapunk jutalmul, amit rétegenként fogyaszthatunk el, mint egy finom banánt.
Csak hogy, itt pörgés van. van ám.. ebbe a 2órába Nolan bácsinak bele kellett sűrítenie 3 akció sztorit, amelyeknek saját lábukon is muszály megállniuk. Hogy amíg mi az igazak álmát alusszuk, észre se vegyük a csavart, fáradtan megkönnyebülve, az imádott főhősünknek való szurkolást követően, a végén kíméletlenül pofán bírjon csapni:
.. még sem menekültünk, lehet h nincs is kiút ..
*taps!* Nolan bácsi, sztori, effektek, hangulat, színészek, zene::: csillagos 5ös, és nagydícséret :)
ja és a hatalmas 10emeletes házas promóposzterért is megy a pirospont.. emléxem h már akkor h tetszett az egyik ilyen gigacsoda pesten..
[4,5/5]

azért ezen érdekes elgondolkodni: lehet h pár év múlva a drogosok nem fecskendővel, hanem alvósmacival terülnek majd ki a fürdőszoba padlón..
mert ez ám, karnyújtásnyira áll a valósághoz a tudomány mai állása szerint.. nem adok nekik sok időt, és bent lesznek az álmaink műszerfalában.. és mi meg bólogatunk majd mint a rugós fejű díszkutya.. hiszen az álmainkban nem kell joystickkal fárasztani a hüvelykujjunkat.. egy sokkal valósághűbb virtuális játékot játszhatunk majd, amiben az eltöltött idő aránya még az örök élet titkát is seggbe hágja majd.. két legyet egycsapásra..
az élvezetben meg majd elvész az egész.. kábé Nolan bácsi feltérképezte a prófécia újabb verzióját..
a 21. századi frissített verziót...
egy vékony talajon balettozó, Csipkerózsika társadalmat.
klikk..
(mennyi hülyeséget össze tudok hordani így hajnal 3 felé o.O)

és a kedvenc részem *tenyerét dörzsöli*:
Idézetek:
"A gondolat a legellenállóbb parazita, ha egyszer gyökeret ver, kiirtani lehetetlen."
"Amíg álmodunk, addig olyan, mintha valóságos lenne. Csak akkor vesszük észre, hogy valami furcsa volt, amikor felébredünk."
"-Kérdezek tőled valamit: egy álomnál sose tudjuk, hogy kezdődött, ugye? Valahogy mindig az események közepébe csöppenünk.
-Igen, így van.
-És mi hogy kerültünk ide?"
"Ide most egy merészebb álom kell, apukám! (Elővesz egy gránátvetőt)"
"Elég egy apró gondolat, például hogy a világod csak egy álom. Egyszerű kis gondolat, mégis mindent megváltoztat!"

Nincsenek megjegyzések: