2011. június 14., kedd

St. Trinians

"We are the best
So screw the rest
We do as we damn well please
Until the end St Trinians
Defenders of anarchy"

St. Trinians = A szabadság.. egy lányiskola. a hely ahol nincsenek szabályok.. őrült egy hely.
Nem vagyok az ilyen "iskola"-filmek rajongója.. de ezen sokat nevettem.
Rupert Everett egy istennő. Colin Firth meg tiszta szívecskefelhő :D
A gyerekek meg mintha más bolygókról gyűltek volna össze.
Ilyen iskolába szívesen járna az ember lánya. Mindenkinek meg van a helye. geekek, divatmacák, emosok, zöldek.. Minden féle tinijellem-csoport "jól" megfér egy helyen, és összetartanak a bajban. Itt még az órák is érdekesebbek. A saját érdeklődésükből hoznak ki mindent, és hasznosan fel is használják azt. Legyen az villamosszékes hajbúra, vagy kémiaórán kikevert oroszvodka.

Az első részben RussellBrand és Fry, a második részben Tennant volt hatalmas :D
imádom őket <3
Talán a második rész annyiból jobb volt h ott nagyobb volt a csattanó.
- St. Trinian's 2: The Legend of Fritton's Gold
Eléggé furcsa, részeg egy történet menet. Elindulunk az 1500as évektől, egy hajóról egy kalózmegszállás közepén. Aztán egy bosszút esküdött szexista-kőművestársaság fíílingű csoportosulás vezérének reinkarnációja topgun-style megszállja az iskolát. Beindul a St. Trinian védelmi rendszer. A kőkemény háború :D Mindez egy gyűrűért, amin a rég elfeledett kincs térképe van. Kezdetét veszi a megszállott kincskeresés. A temetőn át, egy random flashmobon keresztül, már a Globe színházban nézzük a Rómeó és Júlia transzi feldolgozását.
A relytéjes kincs pedig, a Fritton relytéj; egy olyan dolog amit az egész emberiség sejtett a 16.sz. óta :DD vagy legalábbis sokan spekulálják. :)
Tehát nagyon kellemes szórakozást nyújt. Vicces, rengeteg jó zene van benne. És Colin Firth szerelmes vergődésének nem lehet ellenállni :D trélerke
[4/5]
(Egyébként, utána olvasva: a St. Trinians eredetileg egy mese volt. kb 1945 körül találta ki Ronald Searle, egy Campbridge-i lányiskola ihlette. Később pedig könyvekben folytatódott a történet. Angliában ez is ilyen örökzöld dolog, időről időre elővették azóta.)
és most denssz:

és mééég densssz :)

Nincsenek megjegyzések: