2010. augusztus 29., vasárnap

vér és hintőpor

J. R. Ward - Fekete Tőr Testvériség sorozat :::
..Ha leszáll az éjj, ujjam ward könyvekhez tapad, s a véres babahintőportól nem látom a falat....
na jó ez nagyon rossz volt :D, bocsi.. random volt, ..de komolyan, ilyen jóféle írott vámpír jókat csak sötétben jó igazán olvasni. A hangulat, a minden.. kiragad ebből a világból, és sikátorokban folyó ősi háború kellős közepébe csöppensz, és azon kapod magad, h drukkolsz a jóképű hústornyoknak. :)

de tényleg.. egy nyár alatt ennyi jó pasival megismerkedni..
Ezt a nyarat a testvériségnek dedikálom.
A könyv nem is ott meríti ki a lehetetlen-letehetetlen fantasyvilág fogalmát h egy különálló vámpírfaj él köztünk, hanem h tényleg léteznek-e ilyen szenvedélyesen szerelmes férfias férfiak a mai világban, akik mindenre hajlandók h megvédjék "feleiket", szerelmüket?..
Az első két résznél még azt a hatást keletette bennem, h vmi nyálas pornográf akciótörténetet olvasok, ami a vérfüggők-világának kedvelőinek íródott, melynek az élén 5 vámpír harcos áll. Ők védelmezik a fogyó félben lévő, titokban élő vámpírtársadalmat. Igazi kemény legények a bőrcucc és a 40kiló fegyver alatt..
aaakiken végigsöpör a romantyika, az egyetlen dolog, ami ellen nem tudnak küzdeni, és nagyon hamar áldozatául esnek..

De a kötetek előre haladtával, a történetek egyre összetettebbek és egyre erősebb jellemek bontakoznak ki, kis humorral meghintve. Az egész sztori kidolgozottsága, több szálon való stabil rángatása, egyfajta erős ritmusával itatja magát hosszú estéken át.
Ward írónő egy új, kétlábon megálló világot hozott létre a lapok sík terében.

Most a 6.kötetnél tartok.. az eddigi abszolult kedvenceim:
Zsadist és Vishous kötete
Z vérrabszolgaként megtört lelkének fejlődése nagyon megható és egyben sokkolt pár rész amit a múltjáról írt le az írónő. Ugyanakkor ez a legszenvedélyesebb történet is (na jó.. mondjuk ebben a kategóriában nem is állítanék fel versenyt a többi kötettel, mert mind.. ;)).
Vishous kötete pedig a legösszetettebb az összes között és a végén is nagyobb a csattanó. Emellett V már az elejétől a kedvenc karakterem volt, még mellékszereplő életéből :) A zsaruval való csípkelődős barátságuk.. macsósan aranyos :)

Igazi kuriózum a sokfajta vámpírtörténetek világában. Sorozatként pedig Ward írónőnek sikerült teljesen a függőjévé tenni. (Hamilton sorozata után)

Egyetlen kérdés csak: a gonoszok miért pont babahintőpor szagúak? :D

Ja és.. a borítók szépek.. DE MIÉRT nem bírom én a vámpírsorozataimat úgy olvasni (ha már itthon nincs időm), h ne bámulják meg a borítót az utcán? na meg az öreg nénik a villamoson ne pont a "hímvessző" szót szúrják ki?..
marad a Kvazimodo üzemmódban való olvasás? hmm
meghatározó zenék a kötetek alatt, avagy zene-feeling-lista:
Wrath
Rhage
Zsadist
Butch
Vishous
Phury
és egy igazán eltalált kis kaszt' videó.. a legtöbb azért betalált az elképzeléseimbe:

ha szeretsz olvasni, ajánlom: moly.hu ..mert molykodni jó! ;)

Nincsenek megjegyzések: