2010. március 20., szombat

21.századi Gray portré

Dorian Gray:::
Régóta tologatom ezt a 2009-es feldolgozást. Talán a főszereplő srác miatt. Valahogy féltem h lerombolja a könyv nyújtotta varázslatot (mivel kedvenc könyvemről van szó ezért komolyabb a dolog) ..Szóval nekiültem tegnap.

Még most is megy a hatalmas tisztelet Oscar Wildenak a legcsodálatosabb karakterfejlődés kiötléséért. Leírhatatlanul zseniális. Az egész történet egyszerűen tökéletes... meg van benne minden; szenvedély, vágy, életélvezet, szeplőtlen jóság, bűnbeesés, misztikum, borzongás, horror... most ennyit a könyvről (mert itt ülhetnénk még jócskán).

A film: elvárásaimmal ellentétben egészen jól hozta vissza a könyvben leírt dolgokat. A kor szellemét is sikerült felidézniük a szép díszletekkel és a szexuális tobzódások is nyálcsurgatóra sikerültek.. ha szabad ilyet mondanom.. de hát egy Wilderól szóló bejegyzésben éljük csak ki magunkat.. Egyedül a főszereplő srác sántított az egészben egy pindurit... már majdnem jó színész, de voltak... nem.. voltak pillanatok szituációk jelenetek amiket egészen jól eltalált a sötét tekintetével... máskor meg annyira nem tudott mit kezdeni az arcával... egyszer lehet belőle még jó színész, de talán erre a feladatra ő még túl tojáshéjas volt... de egyébként elvitte a történet és a film többi része őt a hátán; a "mimikátlanságával" együtt.. szóval nem keltem fel miatta rossz szájízzel a film elől. Colin Firth színészi játékát esetleg kiemelem. Tényleg jól hozta Henry erőteljes-bűnbecsábító karakterét.
Ügyes adaptáció, korunk csodálatos hd minőségű-effektes képkockáin.. maradjunk annyiban.
[4/5]
A rövid ismertető: (áláh filmkatalógus)
"A rendkívül szép Dorian Gray a 19. századi Londonban nő fel. Szépségét egy ismerős festő képen örökíti meg, mely Dorian beteges önimádatát csak még felerősíti. Iszonyodva az öregség gondolatától, "szerződést köt az ördöggel". A "sátán megkapja a lelkét", s ennek fejében helyette a kép fog öregedni. Dorian kiélvezi az élet minden örömét, s gonosz egoistává válik. Külsőre változatlan marad. Amikor a festő véletlenül felfedezi a titkot, Dorian megöli őt. Sok évvel később az "ördög" Dorian lelkét követeli, mivel neki ifjúságot, és nem örök életet ígért. Dorian késével dühöngve támad az időközben torzzá vált képmásra, ilymódon saját halálát idézve elő."

trailer ...és bónuszként a csodás filmzene

Nincsenek megjegyzések: