2010. február 28., vasárnap

Előbb árulj el egy titkot! ...mi volt a legfurább film amit valaha láttál?

Hát ha ezután tőlem megkérdezi ezt valaki, akkor biztos h ezt fogom rávágni:: Diane Arbus képzeletbeli portréja...

A bizarr fogalma új értelmet nyert. Miközben a film lebilincsel hangulatával, isszuk ezeket a tapintható elérhetetlen vágyakkal teli képkockákat, és feszülten várjuk h mi jön ezután; minden percében csodálatos, elgondolkodtató. Az ismeretlen iránti vágyakozás, a félelem, az érzékiség és a szerelem tökéletes keverékét foglalja magába ez a művészi alkotás. Nem tudok sokmindent Diane Arbusról, de érezhető a filmből (ha már ez egy életrajzi film), h ő az akkori sablonos-túltökéletes korának egy különce lehetett. Valami újat hozhatott(vagyis olyan dolgokat amik régóta ott voltak már) elrejtett dolgokat, amiket akkoriban még nem nézhettek jószemmel.. a szürrealitást hozta el a kattintgatóknak: nem csak az szép amit világosban látunk, hanem a tiltott dolgok, amiktől esetleg rettegünk vagy elutasítjuk mert nem értjük meg őket, a valóságon túli dolgok. Csodálatos, éredekes film.

szóval a sztori röviden:
Diane Arbust, világhírű fotográfust pályája kezdetén látjuk; különc szemléletének születésekor..legalábbis a film alkotóinak művészi szabadságával élve a címhez hűen egy képzeletbeli portré kel életre a filmvásznon, melyben Diane, híres fotográfus férje aszisztenseként tűnik fel. Egy titokzatos maszkos idegen költözik a szomszédba. Dianet hajtja kíváncsisága. Egy nap megragadja gépét és fellátogat az új szomszédhoz. Onnantól kezdve gyakori látogatója lesz az idegennek, akivel találnak egymásban valami 'különlegesen-furcsa' közös dolgot. Diane élete gyökerestül felfordul.

h ki volt a szőr mögött?..Robert Downey Jr.-t a szeme alapján is fellehet ismerni... egyszerűen zseniálisan játszott. Ha már az arcát és testét több kiló szőr fedte, ő a hangjával és a csodálatos szemével is ugyan úgy képes volt elvarázsolni minket. Nicole Kidman pedig csodálatos mint minden filmjében.. benne soha nem lehet csalódni, pláne az ilyen művészibb filmek állnak neki jól csak igazán :)

(és már megint "Szőr"nyű a magyar cím:: A szépség és a Szőr... gwháá:S)
trailer és a videó amitől olthatatlan vágyam támadt h megnézzem a filmet

Nincsenek megjegyzések: